Egyedi drónok

Önnél is hasznos lehet egy drón bevetése? Kérjen részletesebb tájékoztatást kollégáinktól, vagy látogasson el bemutatótermünkbe !

Érdeklődés küldése >>

Egyedi fejlesztésű professzionális drónt szeretne?

Az ABZ drón áll rendelkezésére – ötletbörze – felhasználási területre vagy bármilyen applikációra.

Egyedi professzionális ipari drón megoldások

Az ABZ DRONE speciális drón fejlesztő csapata egyedi fejlesztésű professzionális ipari drón megoldásokat kínál partnerei részére. Segítségére vagyunk a projekt minden részében a tervezéstől a gyártásig az engedélyeztetésen át. tovább >>

Fejlesztés folyamata

1. Megvalósíthatósági tanulmány

Megvizsgáljuk,hogy az elképzelése megvalósítható-e drón megoldásainkkal.

2. Pontos specifikáció meghatározása

Meghatározzuk a pontos fejlesztési igényeket,határidőket és költségeket.

3. Prototípus elkészítése

Elkészítjük az első prototípust melyet ezt követően tesztelünk.

4. Előkészítés

Amennyiben minden megfelelt a prototípussal megkezdjük a sorozatgyátás előkészítését.

5. Tanusítványok és engedélyeztetés

Végigvisszük az engedélyeztetési és tanusítási folyamatokat.

6. Gyártás

Megkezdődik a sorozatgyártás.

Blog

Első 3D képzés Kecskeméten

Megtartottuk első 3D képzésünket Kecskeméten, a 8rotor színeiben. Mindenki okosodott, tanult valami újat, és reméljük sikeresen fogja tudni hasznosítani a vállalkozásában.

tovább >>

Drónok mindenek felett (Rólunk, Nektek)

2020 nyarán a 8ROTOR lelkes kecskeméti fiatalokból álló csapata úgy döntött, hogy részt vesz az ipari drónok önmagán is messze túlmutató forradalmában és kihasználja az iparág nyújtotta széles, folyamatosan bővülő lehetőségeit. Célunk olyan megoldásokat kínálni, amelyek korábban nem tapasztalt mértékben képesek hatékonyabbá, költségkímélőbbé tenni a technológia nyújtotta lehetőségeket, legyen szó mezőgazdaságról, építőiparról, filmiparról, polgárvédelemről vagy akár biztonságtechnikáról. De hogy egy pár példát említsünk, először vegyük a mezőgazdaságot. Egyedi magyar fejlesztésű, a NAIK(Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ) által bejegyzett, általunk is forgalmazott permetezőrendszerünknek köszönhetően számos kultúrában megoldást kínálunk, mint permetezés, tápanyagutánpótlás, deszikálás vagy akár gyom- és kártevőírtás terén. A multispektrális elemzésnek köszönhetően időben felfedezhetőek olyan problémák, mint a tápanyaghiány vagy egy fertőzés, ezáltal megvalósítható a foltkezelés, ami a korábbi technológiákkal nem volt kivitelezhető. Továbbá, gondoljunk csak bele mekkora költségeket lehet megspórolni egy festésen, vagy állagmegőrzésen csupán csak azzal, hogy nem kell állványzatot építtetnünk. Emellett centiméter pontos földméréseket, térfogatszámításokat végezhetünk, vagy akár háromdimenziós modellezéssel segíthetjük az építőipar hatékonyságát. A drónok használata hatalmas segítséget nyújt az egyre terjedő napelemek, napkollektorok üzemeltetésében. Nem csak hibás cellákat tudunk lokalizálni hőkameráinkkal, de például a por illetve a szaharai eső által okozott hatásfokcsökkenést is kezelni tudjuk tisztítódrónjaink segítségével. E technológia új utat nyit a tetőtakarítás és felületi kezelés terén is, legyen szó moha és más szennyeződések tisztításáról vagy épp egy nádtető tűzvédelméről vagy rovarírtásáról. Mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszerek eddig nem tapasztalt ütemben bővülő felhasználási területeknek nyit új utakat, melyeknek csak a képzeletünk szabhat határt. Megtanulhat megtalálni anyagfáradást, oxidációt, de akár megszámlálhatjuk vele egy mezőgazdasági kultúrában a növények számát. Összesíthet egy adott területen lévő élőlényeket akár külön kezelve az eltérőeket. Szakmánk szépsége a változatosság. Egy olyan útra léptünk, amelynek a végét nem láthatjuk, hetente új kihívásokkal találkozunk ügyfeleink színes ötleteinek köszönhetően. Hivatásunknak érezzük, hogy ne csak személyre szabott szolgáltatásainkkal, de oktatással és értékesítéssel is ki tudjuk szolgálni ügyfeleink igényeit.

tovább >>

Egy kis info... tőlünk-nektek

Miközben bemutatótermünk nyitásán dolgozunk, szeretnénk tájékoztatni a drónok iránt érdeklődőket, hogy ipari drónpilóta képzések folyamatosan - havi szinten - szervezésre, megrendezésre kerülnek. Jelenleg 3 témában várjuk a jelentkezéseket azoktól, akik részletesebb képet szeretnének kapni az ipari drónokkal kapcsolatos tudnivalókról elméleti és gyakorlati szinten egyaránt. Ezek a következők: Ipari drónpilóta alapképzés Területmérés, shape/KML file készítés képzés Permetező drónpilóta képzés

tovább >>

További blogbejegyzéseink >>